Sibiul prin 50 mm

Nu e nici un secret în faptul că unii arhitecți sunt pasionați și de fotografie, un domeniu conex cu arhitectura.

Ei, această pasiune o am și eu. Primii bani din cadoul de nuntă i-am cheltuit pe un aparat foto, Canon EOS 70D și un obiectiv de 50 mm. Soția mea mai avea 2 obiective de Canon și așa ne-am ales cu o mică trusă de tras cadre, la nivel de pasionați.

De multe ori car apartul după mine și pozez doar lucruri care imi trebuie pentru proiectele la care lucrez, de multe ori nu am timp să stau și să prind cadrul perfect sau nu au cei de lângă mine timp să mă aștepte. Dar acum am reușit să mă plimb aproximativ 2 ore prin centrul istoric al Sibiului și să trag un pic peste 200 de cadre.

Vreau să incep o colecție cu orașe și locuri trase prin lentila de 50 mm. Am ales acest obiectiv deoarece redă cele mai reale proporții dintre clădiri și obiectele din jur sau anumite detalii. Mergând pe aceeași idee de realitate nu m-am jucat in photoshop cu lumina, contrast, saturație sau alte efecte, ci doar am unit mai multe cadre pentru a face unul mai mare, gen panorame. De aceea veți vedea că unele poate sunt prea expuse sau prea întunecate, dar am vrut ca să surprind cât mai bine starea existentă.

The point isn’t really about creating your dreams, it’s about believing you can be successful at whatever you choose to imagine. Chase Jarvis

Așadar te las să vizualizezi și tu o parte din centrul Sibiului și aștept părerile tale.

Dacă ți-a plăcut fi bun și dă mai departe.

Toate cele bune
Darius