De ce blog? De ce brand personal?

Doream de mult să am o platformă unde să imi pun ideile. Nu am prea mult timp, aproape deloc, de ieșit în oraș și de socializat și atunci m-am gândit că ar fi mai bine să le scriu pe un blog. De asemenea imi doresc să împart cu toată lumea articole interesante despre tot felul de subiecte. Nu vreau să dau un simplu share pe facebook sau alte rețele sociale, vreau să adaug și părerea mea, experiența mea legată de acel subiect.

A brand is the set of expectations, memories, stories and relationships that, taken together, account for a consumer’s decision to choose one product or service over another. Seth Godin

Sunt autodidact și vreau ca acest proiect să mă ajute în dezvoltarea mea personală. Lucrez de ceva timp la acest blog și am destule „emoții”, dacă pot să le zic așa pentru lansarea lui. Făcând un pic de cercetare în perioada asta am ajuns să citesc câteva articole despre un blog personal și un brand personal. Am început să îmi dau seama că nu este doar un loc de scris povești și că va fi un fel de carte de vizită, un CV.

Blogul te ajută să devii mai vizibil, îi ajută pe cititorii sau clienții tăi să te cunoască mai bine și iți dă posibilitatea de a te conecta cu alți oameni. În plus dacă ești bun la ceea ce faci și știi să scrii despre munca ta, blogul iți dă oportunitatea de a deveni un expert. Acestea sunt doar câteva beneficii ale unui blog personal.

Fiecare avem un brand personal, o identitate a lui. Unii dintre noi știu să își folosească util identitatea lor personală și ajung să trăiască din asta. Majoritatea dintre noi au o prezență in online. Este timpul să învățăm cum să ne promovăm și să devenim mai atractivi în ochii unui angajator sau unui partener.

Branding demands commitment; commitment to continual re-invention; striking chords with people to stir their emotions; and commitment to imagination. It is easy to be cynical about such things, much harder to be successful. Sir Richard Branson

La fel cum ne place să avem grijă de noi, să fim mereu curați, hainele țiplă și freza perfectă, trebuie să ținem și de imaginea noastră virtuală. Mă refer la pozele noastre de pe rețelele de socializare, la ce și cum postăm, la ce dăm share și la ce dăm like. Trebuie să avem grijă la gramatică și la ce și cum scriem. Dacă nu ești sigur de ceea ce scrii mai bine fă un pic de cercetare înainte și apoi postează opinia ta. In ziua de azi toată lumea este foarte ofensată, nu prea poți să iți mai dai cu părerea că imediat sar postacii pe tine. Ai grijă să nu jicnești pe nimeni, nu folosi cuvinte răutăcioase, iar dacă iți scrii opinia despre un subiect anume, ai grijă să ți-o asumi.

Aceștia sunt primii pași pe care i-am făcut eu și cred că ar trebui să fie primii pași pentru oricine caută să iși dezvolte brandul personal.

Toate cele bune
Darius