Drumul tău către succes!

Prima dată când am auzit de Lorand cred că a fost în urmă cu 2 ani. Tot vedeam reclame pe facebook și sincer mă cam enervau. Nu credeam în trainer sau business coach, îmi păreau așa ca niște persoane care te taxează pentru a-ți spune câteva citate. Nici nu știam exact ce înseamnă sau cu ce se mănâncă, era pur și simplu o părăre intipărită în mintea mea.

Urmăream cu mare interes evenimentele Business Days. De fapt aceste evenimente au scos la iveală pasiunea mea pentru antreprenoriat. Vin dintr-o familie cu tradiție antreprenorială și am avut contact cu domeniul încă de mic, dar nu eram motivat să excelez în domeniul antreprenoriatului. Din fericire, această motivare îmi dă acum drive-ul zilnic de care am nevoie pentru a reuși.

O persoană fără un obiectiv nu progresează nici pe cel mai lin drum. O persoană cu un scop clar va progresa și pe cel mai anevoios drum. Thomas Carlyle

Îmi plac foarte mult Marius Ghenea și Dragoș Anastasiu, îi știam de la Arena Leilor și le urmăream conferințele de la Business Days cu mare interes. Nu știu de ce dar, pe Lorand parcă îl evitam. Dar, văzând că are un costum foarte fain m-am gândit că trebe să fie ceva bun și așa am început să îl urmăresc.

17310986_1353475181362528_7787436552171373552_o

Prima conferință pe care am văzut-o a fost cea legată de Impactul mediilor digitale asupra indivizilor. Încă cred că este unul dintre cele mai bune speech-uri pe care le-a ținut. A fost prezentarea care la propulsat pe Lorand în topul meu de persoane pe care trebuie să le urmăresc și de la care am ce învăța.

Am vrut să fac o mică introducere dar a ieșit cam lungă, așadar voi trece la carte.

Cartea (scrisă de Lorand și Brian Tracy) am achiziționat-o când am mers a doua oară la seminarul lui gratuit din Cluj. E incredibil cât de motivat pleci de acolo! Era într-un pachet, accesibil ca preț, împreună cu o serie de cursuri audio și video.

IMAG2127

O lungă bucată de timp cartea a stat și a strâns praf prin atelier. O mutam de colo colo. Dar într-o zi de duminică, eram la atelier și nu prea mă simțeam motivat să lucrez și am zis hai să îi dau o șansă. Ei bine a fost la fel ca experiența cu videoclipurile de pe YouTube. După ce m-am apucat de ea nu o mai puteam lăsa. Am citit intr-o singură ședere 77 de pagini. Un record personal! Îmi place să citesc dar de obicei îmi pleacă mintea în altă parte și nu pot să fiu atent la ce citesc. Mai ales dacă este un subiect care nu mă pasionează.

Dar acum, a fost diferit. Erau exact răspunsurile la gândurile pe care le aveam în cap și care nu mă lăsau să trec mai departe.

Răspunzând la întrebările din carte am reușit să îmi stabilesc valorile, calitățile, defectele și poate cel mai important lucru pe care l-am reușit a fost să îmi stabilesc obiectivele. Am mai făcut acest exercițiu cu obiectivele dar nu eram mereu sincer cu mine și acest lucru făcea ca lista mea de obiective să fie egală cu 0.

Autodisciplina este abilitatea de a-ți impune ce ar trebui să faci, când trebuie să o faci, indiferent dacă ai sau nu chef. Elbert Hubbar

Nu mă așteptam să fie atât de bine scrisă. Cartea mea acum seamănă cu suportul de curs al unui student silitor, plină de post it-uri, sublinieri și semne de exclamare!

Următorul fragment, personal, cred că este cel mai bun:

Dacă Dumnezeu este infinit și tu ai fost creat după chipul și asemănarea lui, înseamnă că și în tine există potențial infinit. Te-ai născut original, nu muri ca o copie!

Am recomandat cartea tuturor persoanelor pe care le-am întâlnit în zilele următoare iar acum urmează să o înmânez soției pentru a o citi și apoi să rezolvăm un exercițiu, pe care l-am găsit în carte, împreună.

Așadar, la următoarea ta pauză, în loc de a sta random pe facebook îți recomand să arunci un ochi pe site-ul și blog-ul lui Lorand. Îți garantez că merită și sigur vei găsi un subiect care te pasionează.

Toate cele bune,
Darius