Red Bull Romaniacs – Prolog

De mult sunt atras de sporturile gravitaționale și am cam respins clasicile sporturi cu mingea. Nu am fost niciodată bun la fotbal, handbal sau baschet. Îmi place să bat mingea în fața blocului la un bambilici sau ciubic dar cu siguranță văd lumea mult mai interesantă legat de un snowboard, de o biciletă sau călare pe un motor.

Cu ceva timp în urmă mă dădeam pe BMX apoi m-am dat o perioadă la downhill. Dar nu avut niciodată disciplina necesară de a respecta un program de antrenament. Acum parcă regret că nu am muncit mai mult dar încă nu este târziu. A fost doar o pasiune care încă mai există, dar, pe lângă pasiune au mai apărut și ceva kilograme și o condiție fizică proastă.

1 (1)

Red Bull Romaniacs a fost primul concurs de enduro cu care am luat contact și m-a fascinat încă de la început. Prologul întotdeauna mi s-a părut interesant iar organizatorii au avut grijă să fie pe măsura concurenților.

 

Este un eveniment de renume internațional și un foarte bun ambasador pentru Sibiu și zonele din apropierea Sibiului. Anul acesta am înțeles că au fost înscriși peste 400 de participanți, lucru care mi se pare extraordinar.

The track is really impressive, I can’t believe what they built up here. It already impressed me last year, and that’s why I came back again, they did an absolutely marvellous job. The wall rides are awesome, I’m really looking forward to riding it, looks like a lot of fun, but I guess for the hobby riders it must be quite frightening. Paul Bolton

Anul acesta am fost prezent la prolog și la ziua 1. Am tras câteva cadre în ambele zile și am să pun aici ce este mai bun. În total sunt peste 2000 de poze deci am ceva de lucru la selecție.

M-au impresionat riderii tineri, care au vârste cuprinse între 17-19 ani și sunt fruntași. Veteranii își simt vârsta și recunosc energia celor care vin din urmă, dar reușesc încă să le țină piept tinerilor. De asemenea sunt și fete care nu se tem să se aventureze pe traseul de la prolog sau prin pădurile din jurul Sibiului.

IMG_5689

Poate că cel mai impresionat am fost de un domn care are 70 de ani. Adică se ia la trântă cu traseul de la prolog și apoi cu 4 zile pe dealuri, văi, munți și păduri iar eu respir greu după ce mă leg la șirete. Cred că mi s-a aprins un mic beculeț în cap.

1 (10)

Te las mai departe să te bucuri de cadrele de la prolog iar mâine voi reveni și cu pozele din ziua 1.

 

Mai multe imagini, videoclipuri și știri găsiți pe pagina oficială Red Bull Romaniacs.
Toate cele bune,
Darius