Inspirație

Pe tine ce te inspiră?

Cu siguranță toți oamenii au momente în care simt o lipsă gravă de inspirație. Și cu siguranță ce funcționează pentru unii nu funcționează pentru alții.

De exemplu pe mine mă inspiră foarte mult Casey Neistat. Îmi place povestea lui și faptul că a reușit să schimbe paradigme in „industria daily vlogging-ului”. Îmi place creativitatea cu care editează și faptul că nu se lasă limitat de tehnologia pe care o folosește.

Pe lângă inspirația pe care o găsesc în filmele lui, este și un pic de motivare. Vreau să fac ce a făcut el, să schimb paradigme, să creez mai mult și să nu mă mai las influențat de echipamentele pe care le am sau să mă ascund în spatele faptului că eu nu creez pentru că nu am un 5D mk4 sau orice alt echipament.

Echipamentul este doar un mijloc de a ajunge la produsul final, iar acest produs este povestea.

Story is king.

Pe lângă Casey mai sunt mulți care mă inspiră și pe care îi studiez cu atenție pentru a ”fura meseria”, eu îi numesc mentori virtuali sau youtube mentors. De aceea motto-ul brandului meu personal (dacă pot să îi spun așa) este document. create. inspire.

Adică în primă fază documentează-te despre ce vrei să faci, caută oameni care au mai făcut asta, copiază ce au făcut ei doar pentru a înțelege procesul prin care ei creează arta. Nu copia o anumită persoană pentru a nu risca plagiatul, inspiră-te de la mai mulți.

După documentare urmează faza de creare. Fă-ți arta ta.

Apoi prin arta ta inspiră și pe aproapele tău.

Asta vreau să făc. Iar aici arta nu trebuie să fie doar pictură, arhitectură, fotografie sau mai știu eu ce. Lucruri care sunt consacrate de mult timp ca artă. Poate fi și arta de a construi un business, arta de stăpâni rețelele de socializare sau algoritmii lor, chiar și arta de a fi un om mai bun și mai prezent pentru alții.

Cam atât pe azi. Ne vedem și mâine, tot aici desigur.

Zi cu pace (și inspirație)
Darius.

Cover Photo by Clark Tibbs on Unsplash