Totul cu măsură

Excesul nu este bun. În orice domeniu sau orice lucru excesul strică.

Ultimele zile au fost un pic mai libere, am scăpat de deadline-uri și ce aveam de predat și acum trec printr-o perioadă de ușoară de tranziție. Fiind mai flexibil programul, am stat să mă organizez.

Sunt obsedat de a face planuri. Îmi place să planific tot, să pun pașii în ordinea de execuție, să organizez și să concep strategii. Dar și acest lucru făcut în exces dăunează pentru că nu mai apuci să faci ce planifici.

De multe ori planificam prea mult și nu aveam timp să execut și apoi deviam de la plan. Sau planific și sunt lucruri pe care nu vreau să le fac, nu îmi face plăcere să le fac și sar la alte lucruri.

Nu e bine și acesta este motivul pentru care vreau să dezvolt o disciplină. Să mă organizez și să îmi respect mai mult timpul.

Dar abilitatea asta de a planifica și executa se dobândește în timp. Nimeni nu a făcut performanță din prima. Chiar și oamenii talentați trebuie să exerseze. Este un proces pe care trebuie să îl iubești. Nu te da bătut atunci când nu reușești ceva din prima, mai bagă o fisă și fi perseverent.

Te las, mă întorc la ordinea de zi. Nu uita să înveți din greșelile mele și din greșelile altora. Ne vedem mâine.

Zi cu pace,
Darius

Cover Photo by Kai Pilger on Unsplash