5 Idei ”downloadate” de la LSS

După cum am spus ieri, voi face azi o mică listă cu cele mai importante idei pe care le-am ”downloadat” de la seminarul lui Lorand.

Cred că am fost peste 200 de oameni acolo, antreprenori, angajați și viitori antreprenori. Cu siguranță fiecare dintre noi am plecat cu alt set de idei care ne-au rămas în minte. Este normal să se întâmple așa deoarece fiecare este diferit și are un set de valori după care se ghidează. Eu cred că felul cum ești tu la interior se reflectă foarte mult în modul cum ești la exterior. Dacă ești în pace, pace vei exprima, iar dacă ești stresat, agitat și pierdut, la fel vor fi și acțiunile și comportamentul tău.

Mi se pare că societatea și vremurile pe care le trăim acum sunt un pic cam tulburi. Mult stress, lumea agitată, nemulțumită de joburi sau alte aspecte ale vieții, dar foarte puțini sunt dispuși să facă ceva, să schimbe ceva în viața lor. De aceea sunt poasionat și poate un pic obsedat de dezvoltare personală.

Cred cu tărie că noi suntem total responsabili de ce se întâmplă în viața noastră. Dar de multe ori e mai ușor să aruncăm vina pe cel de lângă noi. Parcă am uitat porunca primită acum ceva timp ”Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”. Dar dacă tu nu te iubești pe tine ce se întâmplă?

Gata cu introducerea, hai să îți dau cele 5 idei ”downloadate” de la Lorand:

1. Felul în care folosesc timpul meu, definește câți bani am.
Este un sfat pe care Lorand l-a primit de la fostul lui șef Brad Sugars.

2. Copii vin perfecți, părinții trebuie doar să nu îi strice.
Mi-a plăcut sfatul pentru că am văzut la copilul meu câte știe să facă și câte înțelege la doar un an și 3 luni.

3. Dacă nu rezistăm înseamnă că nu este visul nostru.
Aici ne-a vorbit despre pașii pe care trebuie să îi facem pentru a atinge un scop sau un vis și despre faptul că această acțiune sau voință trebuie să fie mai mare decât rezistența la schimbare.

4. Oamenii care dețin informații iau decizii bune, oamenii care nu dețin informații iau decizii proaste.
Acum ne putem da seama cât de importantă este dezvoltarea personală și auto-educarea. Trebuie să fim la curent cu ce se întâmplă în lume.

5. Găsește-ți mentori și antrenori.
Aceste este mai mult un sfat decât o idee. Este un sfat pe care îl știam de mult timp și este un task care se tot plimbă pe lista mea de to do’s de ceva timp. Urmăresc oameni de la care învăț continuu, dar nu am luat legătura niciodata cu nimeni. Acest lucru se va schimba.

Acestea au fost cele 5 idei cu care am plecat eu de acolo și pe care le voi implementa în viața mea.

Dacă vrei să vezi ce evenimente mai are Lorand și echipa aruncă un ochi pe site.

Zi cu pace,
Darius

Cover Photo by Austin Chan on Unsplash