Business travel days

Săptămâna asta va fi una petrecută pe drumuri. Ieri și azi am făcut deja peste 400 km și se mai anunță cel puțin 600 km.

Din păcate nu prea este nimic interesant la statul în trafic, drumurile s-au stricat iar scopul ”călătoriilor” este pentru dezvoltarea business-ului. Aici ultima parte poate fi interesantă, dar nu tot timpul, mai sunt și chestii banale de făcut.

Am totuși pentru voi câteva sfaturi:

1. Verifică persoanele
Când pleci să semnezi un contract pentru un anumit tip de serviuciu (de exemplu telefonie mobilă) asigură-te că persoana cu care urmează să te întâlnești este cine trebuie. Eu am plecat cu gândul că mă voi întâlni cu un reprezentat al companiei Orange dar de fapt persoana era un dealer autorizat Orange.

2. Programează traseul
Dacă ai de mers în mai multe locuri într-un oraș aglomerat încearcă să îți programezi întâlnirile într-un circuit. Să nu traversezi orașul de 2-3 ori dintr-un capăt în altul. Nu este foarte plăcut să stai în trafic când tu ca antreprenor ar trebui să fi în fața unui whiteboard planificând cum vei schimba lumea.

3. Fi scurt și la obiect
Poate că ai întâlniri cu persoane cunoscute sau chiar prieteni. Nu te întinde la povești prea mult, iar dacă trebuie să faci cumpărături pentru business, să îți asiguri stocuri de exemplu, nu pierde prea mult timp prin magazine pentru treburile personale.

4. Asigură-te că te hrănești
Ca orice motor și noi avem nevoie de combustibil. De multe ori antreprenorii plecă grăbiți din casă uitând de micul dejun sau înlocuind-ul cu cafea/red bull. Este important să îți programezi pauze regulate de masă (de preferat mâncare mai sănătoasă) și să le respecți. Eu prefer să am grijă de mine acum, și să pierd 2 ore pentru pauze de masă decât să pierd luni de zile bolnav. Plus că mie îmi face plăcere să mănânc. (Da Ștefi știu că și eu beau red bull și mănânc prostii dar îmi voi schimba obiceiurile.)

Acestea sunt sfaturile mele de azi, sigur mai sunt multe, dacă ai și tu ceva idei te invit să le scri mai jos.

Zi cu pace,
Darius

P.S. Mulțumesc Ștefi că îmi citești blogul. Te iubesc și să fi cuminte! 😀

Cover Photo by Dan Freeman on Unsplash