Tristul adevăr

Azi am avut treabă la AJOFM Făgăraș (Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă). Atmosfera de acolo era foarte tristă. Clădirea in sine este deprimantă, despre oamenii care stăteau acolo la rând nici nu mai vorbesc.

Eu aș propune niște schimbări. La nivel de țară nu doar în Făgăraș.

1. Sala aia de așteptare ar trebui umplută cu postere sau ceva bannere care să dea oamenilor care așteaptă acolo un motiv de a face ceva diferit, un imbold.

2. Trebuie un TV care să ruleze non stop interviuri cu antreprenori care au reușit să facă un business cinstit în țara asta în care „nu se poate”.

3. Trebuie făcută o platformă online pentru a putea pune mai ușor anunțurile de către angajatori sau viitori angajați.

4. Trebuie făcut un sistem cu numere de ordine, a intrat cineva să lase ceva intr-un birou și toți cei care așteptau acolo au inceput bârfa despre persoana în cauză.

5. Trebuie un sistem de informare, un roboțel, să nu mai intri să le deranjezi pe doamnele care lucrează acolo. Iar accesul la informații, legi și proceduri trebuie făcut și din online. De exemplu eu am făcut 65 km doar pentru niște informații. Informații pe care oricum nu le-am primit pentru că nu am vrut să pierd o jumătate de zi stând intr-o sală deprimantă.

6. Poate că cel mai important ar fi motivarea oamenilor de acolo, și a angajaților și a celor care stau și așteaptă un ajutor.

7. Un lucru iarăși foarte important, trebuiă să se facă curățenie și să se aerisească constant aceste spații. Haideți oameni buni, sunt lucruri minime de igienă ce e așa de greu?

Mă întristează când văd spații de genul acesta dar mă și motivează să fac eu lucrurile mai bine și să nu stau cu mâna in sân și să mă plâng că nu se poate.

Zi cu pace,
Darius

Cover Photo by Tom Pumford on Unsplash