Show up every single day!

Casey Neistat este unul dintre mentorii virtuali care au avut cea mai mare influență asupra mea.

Mereu spune că dacă nu ști ce să faci în viață, fă de toate. Adică nu sta pe gânduri că ce să faci sau ce să nu faci. Fă și vezi dacă îți place, dacă nu îți place fă altceva! Keep yourself busy.

De asemenea el mai zice ”Show up every single day!”. Dacă vrei să reușești să îți atingi visele, trebuie să lucrezi zilnic la ele. El zice asta și legat de canalul lui de YouTube, atașez mai jos un link de la Evan Carmichael care a luat cele mai bune idei de la Casey, dar eu cred că se aplică în orice domeniu și pentru oricine.

Chiar și le școală doamna învățătoare ne spunea ”Repetiția este mama învățăturii” sau ceva de genul. Ideea este aceeași.

Aseară am realizat cel mai bine acest lucru. Îmi place foarte mult să fac poze, cel mai mult îmi place să fac poze urbane, arhitectură, străzi, oameni etc. Eram decent și mă gândeam că doar atât se poate cu aparatul pe care îl am.

Apropo, asta este cea mai penibilă scuză, tot Casey spune că ”Story is king” iar aparatura este doar un mijloc pentru a spune o poveste, la fel cum este și acest blog.

Dar să revenim, mă ascundeam în scuza asta că nu am chestia aia și nu am chestia cealaltă și de aceea nu fac eu poze mai des, bla bla bla, stupid. Dar, am început de ceva vreme să lucrez la pagina mea de Instagram, vreau să creez o comunitate în jurul acestui stil de fotografie, dacă pot să îi spun așa, street photography.

Asta înseamnă că trebuie să postez zilnic (show up every single day, remember?), și nu vreau să postez doar o poză, m-am hotărât la minim 3. Asta înseamnă în jur de 90 de poze pe lună. E ceva material.

Obișnuiesc să ies și să fac poze până îmi crapă mâinile de la frig, apoi le editez și le programez pentru postat.

Făcând deja lucru acesta de aproape 2 luni, am observat o îmbunătățire. Cadrez imaginile mult mai repede, le editez mai repede și mai bine, zic eu.

Acest lucru mi-a fost confirmat și aseară, mă rog azi teoretic, am plecat de la birou în jur de ora 2:00 și aveam de gând să merg pe jos până acasă. Fac cam 30 de minute și am zis hai mă să scot aparatul și să încerc să trag ceva. Ei bine am rămas surprins plăcut de ce a ieșit. Cel mai probabil le urc mâine pe blog.

Concluzia este deja scrisă în titlu. Pe mâine.

Zi cu pace,
Darius.

P.S. Another gem from Casey

Cover Photo by Patrick Tomasso on Unsplash