Just do it!

Este incredibil cât de multe avem de pierdut atunci când gândim prea mult lucrurile, când ne temem de ce vor crede alții despre noi, sau pur și simplu când nu alergăm după visele noastre.

View this post on Instagram

See? That wasn’t so bad.

A post shared by Mel Robbins (@melrobbins) on

Perfecțiunea este inamicul productivității, parcă era un citat de genu. Dar este adevărat, când stai să bibilești fiecare detaliu și să faci totul perfect, pierzi timp important. Niciodată nu va fi perfect, mereu vei găsi să aduci ceva în plus, un detaliu, o modificare.

Sunt pățit în acest domeniu. Îmi place să fiu foarte atent la detalii și uneori amân crearea unor lucruri spunându-mi scuza ”acum nu am timp să îl fac cum vreau eu”. Bullshit.

Și blogul acesta, l-am început prima data în 2016, a stat mai mult de un an aproape gol, nici măcar nu mai intram pe el. Scuzele erau aceleași, nu am timp să scriu, trebe să învăț să scriu, pozele nu sunt destul de bune, bla bla bla.

Dacă eram sincer cu mine trebuia să scriu, mă tem de ce vor crede alții despre mine, îmi e lene să ies să fac poze, îmi e lene să încep să fac vlog etc.

Dar de la începutul anului m-am hotărât să postez zilnic. Am găsit un site de unde pot lua gratuit poze pentru cover, lucru care mă ajută să fac blogul mai estetic și mai plăcut pentru tine, cel care îmi dăruiești câteva minute din timpul tău prețios. Sunt foarte recunoscător pentru asta!

De când am început, în acest an, am scris peste 45 de articole, sunt mult mai confortabil când scriu, ideile vin mai repede, mai multe și mai bune. Este incredibil ce putere are startul!

Trebuie doar să lași teama aia stupidă și să te apuci să creezi, să faci ceea ce îți dorești de mult. Nici eu nu am scăpat încă de teama aia stupidă, dar feedbackul primit până acum a fost extraordinar!

Done is better than perfect! Sheryl Sandberg

Cuvinte după care să trăiești! Începe, fă, poate nu va fi perfect niciodată dar ghici ce? Nimeni nu este perfect! Contează să spui o poveste, să transmiți un mesaj, modul cum transmiți aceste lucruri este mai puțin important.

Am văzut filme care au fost trase cu un telefon și m-au impresionat mai mult decât filmele de la Hollywood cu bugete de sute de milioane de dolari.

Arta lui Dan Perjovschi, am scris aici câte ceva despre el, este făcută cu un marker. Nu e nimic high tech, dar are un impact extraordinar!

Gândește-te dacă Elon Musk ar fi stat și ar fi zis ”nu pot să fac un oraș pe Marte că nu am tehnologia necesară”, unde am fi acum?

Lasă scuzele de 2 bani, lasă serialele, lasă lenea. Pune mâna și fă! E simplu. Vei știi apoi în ce direcție să mergi, cum să ajustezi sau ce să schimbi. Dar dacă stai pe loc nu rezolvi nimic.

Acesta este un mesaj în primul rând pentru mine. Dar dacă rezonează și cu tine sunt foarte bucuros.

Pe mâine.

Zi cu pace,
Darius

Cover Photo by Fab Lentz on Unsplash