3 pași spre o comunitate

Poate că titlul este un pic, un pic click bait, nu am adunat înca o comunitate mare în jurul platformei pe care vreau să o creez, dar am câteva sfaturi pentru tine legate de acest lucru. Din ce am realizat eu până acum, este destul de greu să creezi o comunitate. Prin comunitate nu mă refer la număr mare de followeri, ci oameni care se implică în discuții.

Acestea sunt cele 3 direcții pe care eu le consider importante la început de drum:

1. Stabilește-ți o temă. Despre ce vrei să scri, sau să creezi conținut, sau care vrei să fie subiectul de discuție în comunitatea pe care vrei să o creezi.

2. Cine sunt oamenii cu care vrei să creezi această comunitate? Stabilește-ți un grup țintă de oameni, e mai ușor să creezi o comunitate cu oameni care au aceleași interese ca și tine. După ce ai stabilit grupul țintă, vezi unde îi găsești. Poate au deja forumuri sau alte grupuri și poți să ajungi la ei mai ușor prin intermediul acestora. Asta se întâmplă și pe YouTube, de exemplu, când un canal îl recomandă pe altul.

3. Done is better than perfect, am mai spus și aici acest lucru. Nu aștepta să ai site-ul perfect, să ai contentul perfect, poza de profil, nume, hashtag-uri și multe ale. Niciodată nu vor fi perfecte. Trebuie să înțelegi că este un proces, un proces la care vei lucra și se va modifica mereu. Cel mai rapid mod de a ajunge la un răspuns este lucrând la acea întrebare. Dacă stai să te gândești la ce fel de conținut ar aprecia publicul țintă, nu vei rezolva nimic. Fă conținutul, publică-l și vezi care este feedback-ul. Apoi vei ști ce să modifici.

Fă conținut in fiecare zi. Nu contează că stai o jumătate de oră, 8 ore sau o zi întreagă. Nu pot să subliniez cât de importantă este practica. Pentru mine în fiecare zi este tot mai evident acest lucru. E incredibil și regret faptul că nu m-am apucat mai repede.

Acum voiam să scriu iar un citat despre idei și execuție, dar le-am scris. Așadar îți spun mai direct, apucă-te și fă! Pasiunea aia pe care o ai dar nu ți-ai făcut niciodată timp pentru ea, acum este momentul! DO IT!

Termin în forță.

Zi cu pace,
Darius