Keep pushing!

Este o vorbă care zice că 2 lucruri sunt sigure pe lume, moartea și impozitele. Ei bine eu vreau să mai adaug ceva.

Oricât de bine ar suna un plan pe hârtie, în realitate s-ar putea să nu fie la fel de frumos. De multe ori este chiar opusul. De multe ori vom greși când vrem să facem ceva nou, dar este important să ști că greșeala este parte din proces.

Ba chiar aș adăuga că este o parte chiar importantă din procesul de creație. Este indicatorul care îți spune dacă ești pe direcția bună sau nu. Dacă nu ar fi greșelile și nereușitele de unde ai ști când reușești?

“Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts.” – Winston Churchill

Important este să nu lași aceste încercări să te doboare, nu renunța la visul tău doar pentru că drumul este greu. Tot ceea ce merită câștigat necesită muncă, multă muncă.

Ai să vezi că pe parcurs vei avea eșecuri mai mari și mai mici. Eșecuri de care nu îți va pasă și eșecuri după care nu vei vrea să te mai ridici din pat. Dar cine se ridică și continuă, acela va reuși, acela va scrie istorie.

Ideea pentru articolul de astăzi a venit în urma unui mic fail, să zic așa. Mi-am propus să ies să mai fac niște poze, dar am vrut să fie un pic mai diferit și am ales să ies să fac poze la oraș cu obiectivul de 100-300. Pe un aparat care nu are senzor full-frame asta înseamnă o distanță focală de 160-480. Adică zoom, muuult zoom.

Ies poze foarte faine cu obiectivul acesta când ai un subiect, dar când vrei să faci poze la străzi sau clădiri este un pic mai greu. Sunt multe detalii comprimate în imagine și apare foarte repede un haos. Nu este un punct de focus clar și nu poți vedea un anumit subiect.

Dar toate astea nu m-au împiedicat să încerc. Nu a ieșit ce am vrut, dar am învățat ceva, am ratat dar totuși am creat ceva și azi. Un pas mai aproape de țelul meu.

Am făcut în jur de 150 de poze, îți las mai jos doar cele pe care le-am considerat decente.

Dă în bară cât de des poți, mai ales la început de drum. E mai bine să ratezi când începi decât să ratezi la final. Învață din fiecare greșeală dar mai ales învață din greșelile altora. Știu că sună a clișeu dar funcționează. Promit.

Zi cu pace,
Darius