Feedback time!

Astăzi vreau să vorbim despre feedback. Feedback-ul este foarte important în dezvoltarea noastră. Trebuie să învățăm să primim critica într-un mod constructiv.

În psihologie există un cuvânt „scotom”, care se referă la un punct orb. Cu toții avem câte un punct orb în diferitele aspecte ale vieții noastre. Avem impresia că suntem cei mai buni la un anumit lucru, fără a ne da seama că de fapt, acel lucru este o slăbiciune pentru noi.

Aici ne ajută critica. Critica făcută într-un mod constructiv, cei care fac doar critică din gelozie sau nu au habar despre ce vorbesc, nu merită luați în seamă. Dar, având în vedere că trăim o perioadă unde toată lumea este ofensată foarte repede, oamenii nu mai prea sunt dispuși să îți spună părerea lor sinceră.

De aceea este bine să o cerem. Când te vezi data viitoare cu prietenii tăi, roagă-i să îți dea un feedback. Poate fi despre job-ul tău sau poate fi un feedback general despre tine. Nu te supăra și vezi unde mai trebuie să lucrezi la comportamentul tău sau la meseria ta.

Bucură-te când lumea îți spune ce nu faci bine, este o șansă de a avansa, de a deveni mai bun și de a crește. Datorită globalizării și vitezei mare de dezvoltare din ziua de azi, lucrurile pe care le-am învățat în școală își vor pierde destul de repede relevanța. De aceea este bine să ne dezvoltăm și să învățăm continuu.

Nu mai poți sta pe loc, dacă nu crești înseamnă că scazi în valoare. Este atât de simplu.

Legat tot de feedback, aștept și de la voi păreri, opinii și critici. Vreau să creez conținut cât mai relevant pentru voi și nu vreau să vă plictisesc. Așadar, aștept cu nerăbdare feedback-ul vostru.

Zi cu pace,
Darius

Cover Photo by Štefan Štefančík on Unsplash