TRIBE OF MENTORS |RD#7

Azi, vreau să vă recomand o carte, încă sunt la începutul ei dar știu deja destul de multe despre ea, despre autor și despre o parte din persoanele prezentate în carte.

Cartea este TRIBE OF MENTORS , scrisă de Tim Ferris. Tim este four-time #1 bestselling author, iar cartea de față a prins contur într-un moment cheie a vieții lui. Nu vă spun mai mult despre ce s-a întâmplat, vă las să descoperiți asta singuri.

 

Tim a pregătit 11 întrebări pentru cei mai buni oameni din lume, oameni de afaceri sau oameni care au excelat în domeniul lor. Întrebările au fost adresate mai multor oameni, dar nu toți au răspuns, Tim a spus că este un lucru bun, pentru că cei care au răspuns fac cartea să fie relevantă.

 

 

Bucuria și mai mare a fost când am descoperit că pe această listă este și un român, Vlad Zamfir. Nu vreau să trișez și să sar la paginile unde sunt răspunsurile lui, dar aștept cu nerăbdare să ajung acolo.

Știam că a scos carte nouă și nu mă așteptam să o găsesc așa ușor la noi, dar, din întâmplare, am dat peste ea în cărturești. La cât este de grosă mă așteptam să fie în jur de 200 lei, poate chiar mai mult. Dar cartea costă doar 69 lei. Eu zic că merită prețul.

Brian Tracy zicea, în cartea scrisă cu Lorand, ”unui autor îi poate lua 10 sau 20 de ani pentru a învăța despre domeniul său. După aceea, are nevoie de 2 până la 3 ani să scrie despre el în cartea sa. Durează încă 1 până la 2 ani să-și publice cartea. Poți obține rezultate a 20 sau 25 de ani de efort depus de unul dintre cei mai deștepți oameni din domeniul tău, plătind doar câțiva lei pe cartea sa.”

20180128_145653

Deci este chiar un târg bun.

Voi mai reveni cu idei pe care le voi găsi în carte și care m-au atras.

Zi cu pace,
Darius

Cover Photo by freddie marriage on Unsplash