Gând sincer

Am început această platformă cu gândul de a împărți articole, cărți, videouri și multe alte lucruri din care învăț și eu. Dar, uneori parcă simt că îmi pierd puțin direcția.

I used to resent obstacles along the path, thinking, „If only that hadn’t happened life would be so good”. Then I suddenly realized, life is the obstacles. There is no underlying path. Janna Levin

Mereu îmi vine să zic că acum este o perioadă mai stresantă în viața mea și mă ascund în spatele acestui lucru. Dar sincer să fiu, nu cred că viața mea va deveni mai relaxată decât acum, cel puțin nu în următorii 10 ani.

De fapt, la fel cum zice Janna Levin. Viața din asta este făcută, din urcușuri și coborâșuri. Sunt zile grele, zile bune, sunt eșecuri urmate de succese, sunt relații care vor dura o viață și relații care vor dispărea.

Este important să ne știm scopul, The north star, cum îi spune Gary Vee. Lucrul acesta mie mi-a lipsit foarte mult în ultima perioadă și de-aia mă simt acum un pic pierdut. Cu toate că am lucrat mult l-a obiectivele mele pe anul acesta, le-am făcut pe o listă să le citesc zilnic, le am printate, le am pe telefon, peste tot. Dar nu am reușit încă să îmi fac rutina de a le parcurge zilnic. Plus că îmi par un pic incerte acum și mai trebuie să lucrez la ele.

Vreau să îmi documentez călătoria în lumea antreprenoriatului, după cum am mai spus, și de-aia scriu povestea asta, cu toate că am început cu gândul de a scrie altceva. Asta mi-a venit să scriu, asta îți dau.

Nereușind să îmi stabilesc habiturile propuse și mai adăugând și mici failuri pe lângă, plus un stress management prost, am ajuns într-un loc pustiu. Parcă nu mai am încredere în mine că pot să mă schimb. Știu că pot realiza lucrurile mari pe care vreau să le fac în viață, dar dacă nu pot să trec peste hopul ăsta și peste lenea asta care mă bântuie în ultima perioada, nu voi reuși să fac nimic.

Foarte greu îmi este să dau publish la acest articol, dar starea asta face parte din proces. Faptul că mă simt pierdut, am început multe lucruri și nu am terminat nimic, este un semn că trebe să mă întorc iar la obiective și la prioritizarea lor. Este o luptă continuă, luptă cu rezistența mea la schimbare, este o luptă grea, de-aia nu reușește toată lumea.

Când îți pierzi încrederea în tine este rău și este destul de greu să o recapeți. Aici poate interveni un antrenor, un prieten sau de ce nu, un membru al familiei. Important este să fie cineva sincer și care știe cum să te motiveze și cum să te aducă înapoi la starea ta de bine. Dacă este cineva care numa te laudă și îți spune cât ești de perfect, fugi cât vezi cu ochii.

Acesta este gândul sincer pe care vreau să îl împart cu tine azi.

Tu cum ești? Ești bine?

Zi cu pace,
Darius

Cover Photo by Justin Luebke on Unsplash