The blue notebook

Postarea de azi, se leagă un pic de articolul pe care l-am scris ieri.

Ieri l-am recomandat pe Cristi Onețiu și am zis că este bine dacă avem un carnet/caiet/dosar sau un loc unde să îți centralizezi toate informațiile importante pentru tine, informații obținute de la seminarii, din cărți sau din video-uri de pe YouTube.

_MG_1715

Statistic vorbind, reții mult mai ușor informațiile dacă le notezi. Ca la școală. Nu trebuie să scrii sau să copiezi tot. Doar mici idei, o mică sinteză eu cred că este destul. Acum depinde de stilul fiecăruia.

Mie niciodată nu mi-a plăcut să învăț lucruri care nu mă pasionau, sau să învăț pentru examene. Îmi place să fac și să învăț practic. Dar acum, mi-am făcut un carnet unde îmi scriu tot ceea ce mă interesează dintr-o carte sau de oriunde îmi vine informația.

_MG_1711.jpg

Știu că așa voi avea un singur loc unde să caut când am nevoie de ceva. În plus, în acest fel, pot să și schițez o idee sau un concept.

Îți recomand și ție să îți faci un astfel de carnet, ia-l cu tine pe la seminarii, webinarii, la cafea sau în parc când citești o carte. Scrie acolo toate ideile iar când ești blocat sau nu ști ceva, aruncă repede o privire și cu siguranță vei găsi un răspuns.

La mine funcționează.

Zi cu pace,
Darius