Adevăr sau minciună?

Misiune, valori, viziune, „promisiuni electorale” pentru clienții noștrii sau reguli de ghidaj?

 

Acum, când trebuie să îți faci un brand, toată lumea completează aceste 3 rubrici, să le spunem așa. Dar câte business-uri, care au aceste lucruri pe site, chiar cred în ele și se ghidează după ele?

Clar că dă bine să scri că ești serios, că ești cel mai bun și că faci lucrurile ca la carte, dar hai să îți mai spun ceva, la fel ca tine mai sunt milioane. Și atunci ce este de făcut?

Pe mine m-a ajutat clipul acesta, de la Simon Sinek.

În primul rând trebuie să fi sincer cu tine, trebuie să fi natural. Am mai spus pe aici că lumea acum nu mai reacționează la „minciunile” clasice pe care brandurile le aruncă în social media. Ba chiar mai s-ar putea să îți facă mai mult rău decât bine.

Dacă nu este ceva în care tu crezi cu adevărat, nu o scrie, nu o spune, la nimeni. Caută mai adânc, vezi ce este relevant pentru audiența ta, sperând că ști cine este audiența ta. Dacă nu, află mai întâi cui te adresezi.

La începutul unei companii, nu există cultura companiei. Cultura companiei este cultura fondatorului, ai mare grija și nu te avânta să spui că ai o cultură a companiei grozavă, că angajații tăi sunt cei mai fericiți, când de fapt, nu ești tu fericit acolo.

Știu că este greu acum să fi sincer, original, să fi pur și simplu tu. Presiunea socială ne împinge în alte direcții, dar vârfurile vor fi formate din cei care reușesc în lupta asta.

Zi cu pace,
Darius

Cover Photo by Brian Wertheim on Unsplash