Recomandări de București

Am venit în București cu niște localuri în minte. Nu am ajuns la toate dar am văzut niște locuri extraordinare din București. Chiar peste așteptări pot spune.

Primul este Mănăstirea Stavropoleos, mica bisericuță din centrul Bucureștiului, construită în stil brâncovenesc este clar cea mai frumoasă biserică pe care am văzut-o. Nu știu dacă eu, la proiectul de diplomă, voi putea face ceva mai frumos decât ceea ce am văzut acolo, o simfonie de culori, materiale, istorie, proporții, mirosuri, lumini și umbre.

Ce mi-a plăcut foarte mult este faptul că mereu găsești în spatele unor blocuri imense și jegoase, câte o mică bisericuță, unele mai vechi, altele mai noi. Am mai vizitat și bisericile, Crețulescu, Sf. Gheorghe cel Nou, Colței și Sf. Nicolae, biserica de la universitate.

Pentru o pauză de masă, cafea sau ceai, recomand Caru’ cu bere (din păcate nu am putut gusta nimic, trebuie rezervare, interiorul este extraordinar), AltShift (am mâncat cel mai bun berbecuț ever!), The Urbanist (super local).

Iar dacă vine vorba de desert, neapărat trebe să vizitezi Zexe Braserie (Ana Consulea face niște prăjituri extraordinare) sau Grace Couture Cakes ( nu credeam că prăjiturile pot arăta așa de bine).

Cam atât. Urmează să descarc și să editez pozele.

Zi cu pace,
Darius