Network like a PRO!

Luna trecută am fost la primul eveniment dedicat brutarilor, patiserilor și cofetarilor. Ei bine nu este primul eveniment din România, este primul la care am participat eu.

Din păcate nu am putut ajunge la eveniment în ziua dedicată cofetăriilor, dar am ajuns în altă zi. Pentru mine a fost importantă participarea, știu importanța networkingului iar evenimentul nu a dezamăgit. Mi-am îmbogățit lista de contacte cu furnizori de materii prime, utilaje, amenajări interioare și cam tot ce ai nevoie pentru un business de succes în domeniul HoReCa.

De acum voi merge de fiecare dată când voi ocazia, un teanc de cărți de vizită, o listă cu nevoi și multă voie bună.

Mulți evită să meargă la evenimentele din industria lor zicând că nu au timp, bani sau nu au nimic de câștigat. Ei bine o gândire mai rea nu știu dacă este.

Timpul petrecut acolo nu este pierdut, ai ocazia să vezi ultimele noutăți din domeniul tău, îți faci contacte, iar când ai nevoie de ceva nu mai stai pe net să cauți. În plus, eu am aflat de softuri care ne vor ușura munca și pe care le vom implementa în viitorul apropiat.

E clar că rezistența la schimbare este mare, e greu să te adaptezi la utilaje și softuri noi, dar la viteza cu care se mișcă lumea azi, este singura modalitate de a ține pasul și de a fi relevant în piață.

Te las acum cu un sfat, dă repede un search pe google și vezi care sunt evenimentele sau târgurile din domeniul tău. Înscrie-te cel puțin la unu. Stabilește-ți o listă de obiective, ce ai vrea tu să primești de acolo, fie că sunt contacte, furnizori sau utilaje, iar apoi mergi și vezi ce se întâmplă.

Fi pozitiv, aroganța și atitudinea de atotștiutor nu prinde bine. Leagă prietenii și dezvoltă relații. Dacă vrei ca business-ul tău să mai fie în piață în 2025 sau 2030 trebuie să gândești ca în 2025 sau 2030.

Iar ca bonus, îți las acest clip despre networking!

 

Zi cu pace,
Darius