De ce club de business?

Nu am mai scris de foarte mult timp, știu, nu am mai reușit să îmi fac timp pentru blog, ei bine până azi, când am zis că este timpul pentru un nou articol. Poate chiar pentru o rutină zilnică de scris, de ce nu?

_MG_7065-2.jpg

S-au întâmplat foarte multe lucruri noi în viața mea în ultimele luni, soția a mai născut un copil, aia mică a făcut 2 ani și a învățat să manipuleze, mi-am luat diploma de arhitect, business-urile au crescut iar eu am avut primele experiențe în calitate de speaker la evenimente de business. Experiențe bune, hrănitoare, dar azi vreau să mă focusez pe un singur subiect, membership-ul într-un club de business.

Totul a început în vară, când am fost invitat, ca partener, la un eveniment organizat de Elite Business Women, iar prin august m-am alăturat clubului EBW, grupa de la Sibiu. Am știut de la început că este o decizie bună, iubesc antreprenoriatul și antreprenorii, iar devenind membru în acest club îmi dă oportunitatea să cunosc antreprenorii din Sibiu și să lucrăm împreună. Fie că lucrăm la business-urile noastre, ajutăm pe alții sau chiar legăm noi parteneriate.

E bine sa fii cu cei din breasla ta, nu toata lumea intelege treaba asta. Știu că la început ai impresia că le poți face pe toate și ești plin de energie, dar e bine să stai stai pe lângă oameni care au mai multă experiență decât tine.

În trecut era o vorbă, ’Meseria se fură’, dar din păcate s-a cam pierdut relația aceasta de ucenic-maestru. Acest lucru l-am simțit și in timpul facultății, se schimbau profesorii în fiecare an și era foarte greu să stabilești o relație puternică.

Despre acest lucru vorbește și Cristi Onețiu aici:

Mie îmi place să stau cu cei din breasla mea nu doar pentru că am ce învăța de la ei, dar îmi pot valida ideile mele. Pot avea un feedback pe o idee înainte de a o aplica. În plus simt că și eu pot oferi valoare altor oameni. Poate aici este miza unui business club, oameni din diferite domenii, cu background-uri diferite, dar cu un singur scop, dezvoltarea business-urilor și dezvoltarea lor personală.

Îmi place să cred că antreprenorii mișcă lumea. Antreprenorii sunt oamenii care vor mai mult, vor să inoveze, vor să schimbe paradigme și vor să aducă un plus valoare comunității din care fac parte.

Nu a trecut mult timp de când sunt membru, dar parteneriatele pe care le-am creat, au dat roade deja. Cel mai frumos moment pentru mine a fost participarea la un eveniment în calitate de speaker. A fost o experiență extraordinară iar feedback-ul foarte bine primit.

45281056_962982517230404_6700073390335590400_o.jpg
Photo credit Photografescu

La fel și pe partea de networking, foarte multă lume faină. Nu merg la evenimentele de genul pentru a face un sale sau un nou parteneriat, îmi place foarte mult energia oamenilor și entuziasmul cu care plec de acolo. Te ajută să treci peste momentele care nu sunt chiar așa plăcute, și știm toți că în antreprenoriat sunt destul de multe.

Partea bună este că Elite Business Women încep iar evenimentele la Cluj. Primul este în 13 decembrie, dar atașez mai jos detaliile evenimentului și vă aștep să ne cunoaștem la o sesiune de networking!

WhatsApp Image 2018-11-28 at 19.26.37

https://www.facebook.com/events/563300074130449/

Zi cu pace,
Darius