Business Shop

Business Shop este business-ul la care visez de ceva vreme.

Încă de prin liceu, când am început să înțeleg diferența dintre arhitecți, ingineri de structuri, ingineri de instalații etc. mă gândeam la un business comun, dacă pot să îi spun așa. Pentru mine era mai logic să existe un parteneriat între oamenii care lucrează la proiectul aceleiași construcții. Chiar dacă sunt specialiști din domenii diferite, comunicarea va fi mult mai bună când toții oamenii sunt în același birou și au aceleași deadline-uri. Apoi am aflat că sunt unele firme care au această organizare și funcționează bine, în alte părți orgoliile sunt prea mari și nu mai rămâne loc pentru comunicare…

Eu am pornit la drum direct cu acest gând, voi face o echipă mixtă cu toți specialiștii care sunt implicați într-un proiect, este mai ușor și pentru noi și pentru client.

Pe parcurs mi-am descoperit și pasiunea pentru design grafic și fotografie și am vrut să introduc și acest departament.

Mergând mai departe și intrând în lumea antreprenoriatului am descoperit altă oportunitate pe care vreau să o fructific.

Vreau să creez o echipă care se ocupă de tot ceea ce are nevoie un business, planificare, branding (în România peste 50.000 de firme nu au site), strategii de marketing, strategii de dezvoltare, management etc. Artistul sau antreprenorul care va deschide o afacere, nu trebuie să își bată capul cu afacerea dacă nu vrea, el se poate concentra pe arta lui, pe pasiunea lui, iar noi ne ocupăm să organizăm business-ul pentru viitor.

La vremea când mi-a venit prima dată această idee nu era nimeni care să combine planificarea financiară și strategică cu brandingul și marketingul. Erau firme diferite. Apoi am observat că în SUA începe un trend în care marile companii, care se ocupă cu consultanța de management, achiziționau creative shops și unele companii de brandig creau și departamente de consultanță.

Problema este că există o diferență de cultură între aceste companii și de multe ori comunicarea poate deveni greoaie, ceea ce duce la rezultate mai slabe.

Apoi a apărut Wolfgang L.A. Ei mi-au confirmat că ideea mea poate funcționa, dar eu nu am făcut nici un pas spre acest business. Stupid.

Ideas are shit, execution is the game! Gary Vaynerchuk

Mi-am pus ca țel suprem crearea acestui business. Începând de acum, tot ceea ce fac va fi un pas spre acest vis.

Vreau ca atunci când o persoană se gândește să devină antreprenor, să aibă un loc unde poate veni și are toate aceste servicii. Eu cred că rata de succes va fi mult mai mare decât dacă trebuie să caute in 10 părți contabili, manageri, designeri și mulți alții.

De asemenea îmi doresc ca oamenii care vor lucra în această firmă să fie tineri care vor, la un moment anume, să aibă business-ul lor sau să ajungă un executiv de top în anumite firme. Va fi ca o școală pentru noi toți. O școală unde nu dormi în bancă la cursuri că te omoară profa sau profu’ cu subiecte expirate și fără sens. O școală unde înveți din viața reală și din lucruri pe care le aplici în fiecare zi.

Vreau să fie ceva ce schimbă paradigme și lasă o moștenire. Vreau să fie ceva real.