It’s hard…but it feels good

Clar. Chestia cu rutinele e grea. De aceea reușesc doar unii, doar cei care sunt dispuși să plătească prețul.

Ieri a fost o zi grea, am lucrat mult, m-am enervat și nu prea am avut timp pentru ai mei. Am plecat de la atelier un pic dupa 22:30 și am plecat direct cu gândul că asta este, prima zi in care mi-am stabilit rutinele va fi un fail. Mă rog, un semi-fail deoarece o parte din rutine am reușit să le fac.

Mai trebuia să citesc 30 de min si să alerg 3 km. Dacă cititul părea cât de cât plauzibil, alergatul părea un țel greu de atins. Mai ales după ce am devorat un donner inainte să plec de la birou.

Dar, spre surprinderea mea am reușit să le fac pe ambele și să închei ziua cu succez.

Azi, când a sunat iar alarma am crezut că nu mă voi trezi, e atât de cald și bine în pat…incredibil. Dar nu am vrut să renunț, nu vreau să mă dau bătut.

Mel Robbins are o regulă, the 5 second rule. Regula funcționează ceva de genul:

Ai 5 secunde să faci un lucru care nu îți este foarte comod, gen trezitul de dimineata. Apoi, după aceste 5 secunde creierul tău începe și caută scuze pentru a nu ieși din zona de confort. Las un link mai jos cu Mel unde explică ea mai bine 🙂

Important este să continui când crezi că vei eșua, să îți mărești zona de comfort când vrei să înveți ceva nou sau când vrei să schimbi ceva la tine. Când crezi că nu mai poți, nu te da bătut, sigur mai este ceva acolo și dacă tragi destul de tare vei reuși.

Iar atunci când vei eșua, și asta se întâmplă oricui, nu lăsa în mintea ta grinch-ul ăla care vine și iți spune că nu ești bun de nimic. Ridicăte și mai încearcă o dată. Ajustează și mai încearcă o dată.

Success is how high you bounce when you hit bottom. George S. Patton

Zi cu pace,
Darius

P.S. Nu mânca un donner când ști că trebuie să alergi imediat după. Man that was a bad idea.

unsplash-logoJordan Whitfield