StartUp Nation

Hei, mă tot gândeam despre ce să scriu azi, nu am apucat să scriu mai repede pentru că mi-am făcut datoria de tătic și am stat cu Dumitra, dar acum m-am gând să fac așa repede o postare cu câteva surse de finanțare pentru afaceri.

Cei de la StartUp Cafe au făcut o listă cu fonduri pentru firme in anul 2018. Se pare că bugetul de stat a fost aprobat de către senatori și deputați, dar asta nu înseamnă că banii vor și veni.

http://www.startupcafe.ro/finantari/fonduri-nerambursabile-firme-2018-start-nation.htm

Noi am câștigat în 2017 finanțare pentru un proiect la programul StartUp Națion. Dar lucrurile au decurs foarte greu, la bancă au fost destul de aglomerați și nu s-au mișcat lucrurile exact cum mi-au spus, dar comunicarea a fost foarte plăcută. Mai ales că am comunicat cu 3 sucursale, noi implementăm proiectul in Victoria, am făcut actele la sucursala din Brașov și am mai semnat acte pe la sucursalele din Făgăraș și Cluj. Deci cei de la BT au fost foarte operativi și deschiși. Mi-a plăcut.

Proiectul trebuie să ajungă și la fondul de garantare. Cei de la fond au fost îngropați în proiecte și nu au mai făcut față. Au trimis proiectele inapoi la bănci într-o veselie. Pentru nimicuri evident.

Ideea este că dacă vreți să aplicați la programul StartUp Națion sau alt program de stat trebuie să vă înarmați cu multă răbdare. Este o sursă viabilă dar nu pentru toată lumea. Banii vin după multă birocrație și plimbare pe la diferite instituții. Deci durează…

Acum am citit și o știre cum că s-ar putea să nu mai primim banii și că unii antreprenori s-au apucat să închidă business-urile proaspăt deschise. Deci mare atenție dacă sursa de finanțare se mulează pe planul vostru de afaceri.

https://www.digi24.ro/stiri/economie/bani-afaceri/programul-prin-care-li-s-au-promis-bani-antreprenorilor-incepatori-este-blocat-855309

Mai sunt și alte surse de finanțare pe lângă fondurile nerambursabile dar voi face altă postare unde le putem discuta mai pe larg.

Multă răbdare și zi cu pace,
Darius

Photo by Andrew Neel on Unsplash