Blog de nișă?

Știu că este foarte recomandat ca să îți găsești o nișă. Eu încă nu am reușit să fac acest lucru. Sunt încă în faza de proces, faza de trial and error.

Spun asta pentru că la mine pe blog găsiți lucruri personale, pățanii sau ce îmi vine să scriu, fotografie, sfaturi de personal development, recomandări etc. Vor veni și sfaturi de business development și video.

Plus că nu vreau, cel puțin nu acum, să fac un business din fotografia urbană, deci sfaturile de business nu vor fi focusate direct pe acest subiect. Momentan am un business în arhitectură și unul în domeniul HoReCa. Promit că revin cu mai multe detalii despre business-uri și ce vreau să fac cu ele.

Uneori sunt foarte frustrat de treaba asta, aud de la mentorii mei virtuali că trebuie să îți găsești nișa, să găsești acel lucru pe care îl poți face zi și noapte fără să obosești. Am crezut că am găsit acest lucru în arhitectură, dar sincer să fiu este foarte obositor, la un moment dat. Cel puțin în stilul care lucram eu, de aceea și business-ul de arhitectură trece acum printr-o perioadă de restructurare.

Arhitect nu mă pot numi, încă lucrez la diplomă și doar apoi voi fi arhitect.

Antreprenor, mă simt ciudat să mă numesc deoarece nu cred că sunt încă acolo. Chiar dacă sunt proprietar de afacere încă din 2014, nu pot să spun că am fost antreprenor. În business-ul cu arhitetctura am lucra doar prin colaborări, nu am făcut nimic pe cont propriu, iar business-ul în HoReCa acum porneșet.

Acum trebuie să văd dacă sunt cu adevărat bun în acest domeniu. Acum voi avea angajați cărora trebuie să le câștig încrederea și să devin un lider. Acum încep controalele de la DSV, DSP și mulți alții. Acum începe lupta pentru clienți și cota de piață.

Să vedem ce și cum va fi. Sunt curios.

Dar vreau să ști că în fiecare zi, simt că evoluez. Scriu mai bine, gândesc mai ușor postările, fotografiez mai repede, editez mai repede, faptul că am repetat aceste lucruri mă fac să mă simt mai încrezător în mine și ceea ce aș putea să fac.

Sigur, loc de îmbunătățit va fi mereu și caut să plec cât mai repede din zona de confort. Cu toate că atât de călduț și bine e acolo mmmmmmm. Dar nu vrei să stai acolo mult, crede-mă.

Uite cum a explicat Casey Neistat viața în 27 de secunde:

Așadar, răbdare cu mine, te rog. Sunt pe drum, sunt în proces și îmi caut direcția. Aștept sfaturile tale, dacă ai trecut și tu prin același proces.

Zi cu pace,
Darius